Diákújság

Tanulási Tippek

tipy-na-učenie Tanulási Tippek Tanulási Tippek tipy na u  enieMit tehetünk a hatékonyabb tanulás érdekében?

Elsősorban próbáljuk meg az időnket helyesen beosztani!

Másodszor hogyha nemtudunk rendesen koncentrálni arra a tananyagra amelyiket éppen tanuljuk akkor tegyünk meg minden annak érdekébe, hogy sokkal jobban tudjunk koncentrálni, hogy minnél hamarabb legyünk készena tanulással, és hogy nefoglaljon sokat az időnkből.Tanulás közben próbáljunk meg valami könnyű ételt enni,mint például egy joghurtot, egy gyümölcsöt mind-mind ösztönözhet a tanulásra. Nagyon fontos az is hogy megtudjuk mikor vagyunk a legaktívabbak, mert épp erre a napszakra kell, hogy szervezzük meg a tanulást is, mert vannak akik éjjeli baglyok, vannak, akik reggel képesek tanulni, és vannak, akiknek délután fog a legjobban az agyuk. Tehát döntsük el, hogy mi melyik csoportba tartozunk! Sokak szerint a legegyszerűbb délután tanulni. Miután eztet már kiderítettük, akkor a megfelelő napszakban vonuljunk be a szobánkba, illetve olyan helyre ahol csend van, mert úgy sokkal jobban megy a koncetrálás is. Majd ezek után kezdjünk el tanulni! Fontos, hogy olyankor semmi és senki mással ne foglalkozzunk! Hogyha a tanulásra fogunk koncentrálni akkor sokkal hamarabb végzünk vele. Ha tanulunk, gondoljunk erre: munka után édes a pihenés.

Először nézzük végig a leckét. Emeljük ki a kulcsszavakat. Ezek definícióit és a kulcsszavakat lehetőleg szó szerint tanuljuk meg. Ez a piramis 1. szintje. A következő lépésben jegyezzük meg a fontosabb dolgokat. Ezeket nem fontos szóról-szóra bemagolni. Olvassuk el négyszer-ötször. A jéghegy, khm… pardon,szóval a piramis csúcsa, hogy gyűjtsünk hozzá anyagokat, olvassuk el a kisbetűs részeket is. Ezeket csak egyszer-egyszer szükséges megtenni. Felelet közbe eszünkbe jut majd, a tanár pedig biztos értékelni fogja.

Ha nem jegyzezzünk meg mindent elsőre, akkor jó módszer lehet az is hogyha mindent leírunk. Azzal, hogy leírjuk, rengeteg dolgot meg tudunk jegyezni. Végül talán segíthet az is, ha a tanulás után elmagyarázzuk aleckét az eggyik barátunknak/barátnőnknek.

Hozzászólás

Thanks for submitting your comment!

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..